Compare properties

Compare

No properties found to compare.

Image Alt

Zaštita privatnosti

  /  Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

Obrt za turizam, usluge i ugostiteljstvo, Travel Zone, Stari Velikobrdski put, 26a, 21300 Makarska, Vl. Kristina Katić Brkulj, OIB: 61497557729, Hrvatska, www.makarskatravel.com (u nastavku Travel Zone) poštuje privatnost i prava korisnika svojih internetskih stranica. Naše obveze definirane su  propisima o zaštiti osobnih podataka ,te na temelju toga je izrađen ovaj dokument u kojem je opisano  na koji način koristimo i obrađujemo osobne podatke.

Ovime  želimo objasniti svim našim korisnicima na koji način postupamo s osobnim podacima koje prikupljamo: koje podatke čuvamo, koliko ih dugo čuvamo te na koji ih način koristimo

TRAVEL ZONE nudi usluge online rezervacije smještaja putem vlastitih internetskih stranica kao i putem drugih online servisa i društvenih mreža. Informacije koje slijede odnose se na sve navedene platforme.

Prilikom posjeta našim stranicama, naš internetski server automatski prikuplja informacije o IP adresi vašeg računala, vrsti internetskog pretraživača, nazivu domene, vremenu pristupa, internetskoj adresi s koje dolazite, te informacije o našim internetskim stranicama koje ste posjetili, kao i o vašim radnjama na našim internetskim stranicama. Neki se podaci (ali ne osobni) spremaju i u kolačiće (cookies) unutar Vašeg internetskog preglednika.

Podaci koje naš internetski server prikuplja automatski se koriste u svrhu statističke obrade o korištenju stranica, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete naše internetske stranice. Naš internetski server ne prikuplja vašu e-mail adresu ili bilo koju drugu informaciju po kojoj bismo vas mogli identificirati.

Prikupljeni se podaci brišu automatski i ne dijelimo ih ni s kim.

Prilikom rezervacijskoj procesa podaci koje prikupljamo jesu oni podaci koji su nam potrebni kako bi Vaša rezervacija bila važeća, a to su : vaše ime i prezime, država, broj telefona i e-mail adresa. Možda zatražimo još neke dodatne podatke, ovisno o uvjetima pružatelja usluge smještaja. To su isključivo podaci potrebni pružatelju te usluge kako bi usluga mogla biti kvalitetno isporučena.

Za što ih koristimo?

Da bismo vam osigurali kvalitetnu uslugu koju ste zatražili, potrebno je da vas na vrijeme obavijestimo o svim potrebnim aktivnostima koje se na tu uslugu odnose. Telefonom  vas kontaktiramo samo ako procijenimo da je u vašem najboljem interesu da informacija što prije dođe do vas, a na vašu e-mail adresu koristimo za sve ostale informacije koje su vam potrebne kako bi vam bila osigurana usluga koju ste zatražili od nas. Na vaš e-mail vam šaljemo informacije u vezi s vašim upitom ili rezervacijom: upute za plaćanje, podsjetnike, vaučer, račun, upute za dolazak do odredišta itd. Pri tome na vašu e-mail adresu ne stižu nikakve promotivne i marketinške obavijesti, osim ako ste sami to zatražili prilikom registracije.

Podatke korisnika naše usluge rezervacije smještaja dijelimo isključivo s pružateljima te usluge. Pri tome dijelimo isključivo podatke potrebne za ispunjenje obveze nastale prilikom pružanja usluge smještaja.

Ako ste postali našim korisnikom isključivo za potrebe korištenja neke od naših usluga, vaše ćemo podatke čuvati za potrebe administrativno-računovodstvenog dovršetka obrade vaše rezervacije, i to najviše 6 mjeseci od isteka termina rezervacije.

 

Plaćanje:Koje osobne podatke prikupljamo?

Ako plaćanje izvršite bankovnim putem, tražit ćemo da nam proslijedite potvrdu o uplati. Potvrda koju primimo služi isključivo kao potvrda rezervacije ,a podatke o svojim kreditnim karticama koje unosite u procesu plaćanja dajete direktno našem pružatelju usluge online naplate kreditnih kartica.

U slučaju da imate pravo na povrat novca za vašu rezervaciju smještaja, trebamo podijeliti određene informacije o rezervaciji s pružateljem usluge naplate i relevantnom financijskom institucijom. To može uključivati i kopiju vaše potvrde rezervacije ili IP adresu korištenu za rezervaciju. Ako se pokaže neophodnim za otkrivanje ili sprečavanje prevare, te informacije možemo podijeliti s relevantnim financijskim institucijama.

Pružatelj usluge online naplate kreditnih kartica čuva ih sukladno regulativama kartičnog plaćanja.

Ostalo:

Turistička agencija Travel Zone  može otkrivati osobne podatke izvan navedenog samo u slučaju da je to propisano zakonom ili sudskom odlukom, odnosno ako se pojavi potreba za zaštitu prava i vlasništva nad Travel Zone  internetskim stranicama.

Napominjemo da smo kao obveznici mnogih zakonskih propisa neke podatke obvezni čuvati u obliku, na način i u roku koji nije definiran ovom Izjavom.

Korištenje kolačića

 

Kolačić (Cookie) je tekstna datoteka koju prilikom prvog posjeta našoj internetskoj stranici vaš internetski pretraživač pohranjuje na vaše računalo, i na taj način omogućuje brže učitavanje već posjećenih stranica. Kolačić ne sadržava osobne informacije, ali nama pomaže pružiti vam osobnije iskustvo pregledavanja naših internetskih stranica.

 

Jedna od glavnih prednosti kolačića je ušteda vremena i lakši pregled stranica, jer kolačić govori internetskom pretraživaču da ste se vratili na stranicu koja je prethodno učitana.

Kolačić je opcija koju vam nudi vaš internetski pretraživač. Većina internetskih pretraživača podešena je tako da automatski prihvaća kolačiće, no ako želite, vi možete promijeniti postavke svojeg pretraživača tako da odbija kolačiće ili promijeniti Google postavke na ovoj stranici.

Izmjene Izjave

Travel Zone zadržava pravo da s vremenom promijeni ovu Izjavu, a time automatski mjenjamo i datum izmjene objave-

Svojim daljnjim prisustvom na našim stranicama i korištenjem naših usluga smatramo da prihvaćate i sve odredbe Izjave o zaštiti privatnosti.

 

Makarska, 01.06.2019.

You don't have permission to register